50 кухненски съвета за по-здравословно готвене
Когато печете различни сладкиши, ползвайте плодово пюре вместо масло
Това ще направи вашите десерти по-малко мазни и по-здравословни. Ябълковото и тиквеното пюре са страхотни алтернативи.
Яжте по-малко захар
Когато печете сладкиши, използвайте щипка стевия или сушени плодове вместо захар.
Заменете маслото с кокосово или бадемово масло
Особено когато приготвяте десерти.
Ползвайте мултифункционален ред за готвене (multicooker)
С негова помощ ще готвите с минимални количества мазнина. Освен това можете да настройвате температурата максимално.
Яжте тъмен шоколад
Той е полезен за мозъка, упреква имунната и кардиоваскуларната система.
Гответе в чугунени съдове
Те не отделят опасни елементи в храната за разлика от останалите продукти за готвене.
Пийте зелен чай с лимон
Зеленият чай е богат на антиоксиданти. Лимонът пък подобрява храносмилането.
Възползвайте се от силата на ароматите
Хапва ви се нещо сладко късно вечерта? Не забравяйте за силата на ароматите. Така например този на ванилията ще убие копнежите ви за поредния десерт.
Купете си малки чинии и купи
По този начин няма да ядете повече, отколкото трябва. Нормалната порция за един възрастен обикновено е една шепа.
Яжте банани и мляко
Бананите и млякото са вкусна и здравословна комбинация, която ще заздрави костите ви. Използвайте ги, за да си приготвите смути.