Wagamama отвори първия си ресторант в София
Wagamama в София е 168-ят ресторант от веригата, а България е 20-та страна, в която wagamama вече предлага вдъхновените си от японската кухня ястия. Просторният ресторант в София разполага със зала със 140 места и градина с 40 места. Дизайнът е модерен, с акцент върху тухлени стени, висящи лампи и богати дървени елементи. Масите са подходящи за двойки, семейства, както и за големи компании. Основен принцип на wagamama e да създава атмосфера за сплотена общност между гостите на ресторанта.
Вдъхновено от Азия и традиционните японски вкусове, менюто на wagamama включва вкусни донбури и тепаняки ястия, рамен за душата и тялото, разнообразни кърита, омакасе (означава „да се довериш на шеф-готвача“), красиво аранжирани салати, изкушаващи предястия и прясно изцедени сокове с парченца плод. Всички ястия се приготвят на момента в отворен тип кухня в сърцето на ресторанта и се сервират веднага, щом са готови – това е стилът на wagamama.
Известен в цял свят с високото качество на храната, wagamama е ресторант за всички – от любители на месото до вегетарианци, от възрастни до тийнейджъри и деца. Специалното детско меню включва 12 различни ястия, неустоими за малките гости на wagamama. Порциите в основното меню са големи и са подходящи за споделяне, а персоналът в заведението посреща гостите с усмивка, защото позитивният живот и позитивното хранене са в основата на същесвуването на wagamama.