Wagamama отвори първия си ресторант в София
Първият ресторант wagamama е открит в Лондон през далечната 1992 с ясната цел да създаде място за позитивно хранене, където храната задоволява както сетивата, така и душата. Брандът е пионер в предлагането на общи маси за големи компании от гости, отворената кухня и гъвкаво меню с ястия за всеки вкус, които се поднасят веднага, щом бъдат приготвени. Менюто е изготвено от главен готвач Стив Мангълшот.
Същината на бранда се е запазила повече от 20 години, фокусирайки се върху позитивното усещане, свежестта и постоянните подобрения. Кайзен - японската дума за „промяна за добро“ – е водещата философия на wagamama. В основата на всичко е непрестанното подобрение, а wagamama практикува кайзен от самото начало. Wagamama днес е резултат от постоянната еволюция на бранда и предлаганите ястия, което поддържа вълнуващото преживяване в ресторанта и го прави всичко друго, но не и традиционно.