4. Високо кръвно 

Ако имате високо кръвно налягане, това може да е знак, че е време да се намали месото. Обработените и варени меса съдържат високо съдържание на натрий, тъй като обикновено се подправят и консервират със сол.

Освен това пилешкото и червеното месо са с високо съдържание на наситени мазнини. Всичко това може да доведе до влошаване на хипертонията и дори до развитие на коронарна болест на сърцето.

Съвет: Опитайте се да намалите количеството месо, което консумирате, като вместо това консумирате зеленчуци. Ако не можете да устоите, опитайте се да преминете към по-меки меса и морски дарове, тъй като те обикновено са по-ниски в мазнини.

5. Лош дъх и неприятна телесна миризма

Лошият дъх и мирис на тялото е знак, че тялото ви не усвоява правилно месото. Ако месото не се усвоява добре, миризмата се връща обратно в храносмилателната система и в крайна сметка си прави път през кожата и дъха.

При такива проблеми вземете храносмилателни ензими, за да помогнете да се разгради месото, а не да се натрупва в червата.