Тайната на щастливия сексуален живот в брака е да вярваме, че нищо не идва на готово и, за да го постигнем, трябва да се потрудим.

Учени от университета та Торонто твърдят: не трябва да приемате за даденост, че сродните души няма да имат проблеми в интимния живот, особено в една по-дълга връзка, пише Eureak Alert.

Вярата в това, че сексуалните отношения могат да се подобрят, означава, че хората са готови да положат усилия и да подобрят интимния си живот. И този факт не хвърля сянка върху удовлетворението от брака и отношенията на двойката.

За да стигнат до тези изводи японските учени анкетирали 1900 души. И установили, че така нареченият „меден месец“ обикновено продължава 2-3 години и през цялото това време сексуалната удовлетвореност и на двамата партньори е висока.

След този период обаче, партньорите не се надяват, че сексът ще става по-добър и разнообразен. Така, дори тези, които са вярвали, че са открили сродна душа, губят надежда.

Жените в по-голяма степен от мъжете вярват в „знака на съдбата“, във „фаталната среща“ или в „сляпата неделя“, която ги събира с точния партньор. Вероятно и затова, те, а не мъжете, признават, че за да се постигне сексуален синхрон в една по-дълга връзка, трябват повече усилия от страна и на двамата.

Източник: Новите родители