Всички го имаме в живота си: човека, с когото просто не ни е било съдено да бъдем. Вечната ученическа тръпка, типа, когото непрекъснато срещаме във фитнеса, но никога не го заговаряме, или колегата, който не ни излиза от ума. И когато се разочароваме от партньора, мислено прибягваме до нашия план В.

От допитване на Daily Mail сред 1000 жени става ясно, че почти половината от тях имат такъв план В под ръка, в случай че актуалната им връзка се разпадне. Особено интересно е, че омъжените жени по-често имат в запас резервен партньор.

Според допитването като заместник често е определян стар приятел, който винаги е изпитвал чувства към анкетираната жена. Бивши приятели или съпрузи, колеги или познати от фитнеса също са в списъка.

Оказва се, че жените познават резервния си вариант от около седем години и между тях често е имало недоизяснени отношения, които търпеливо чакат развръзка.  Около една от десет жени признава, че въпросният план В вече й е признал безсмъртната си любов, докато една от пет жени твърди, че е сигурна, че той би зарязал всичко заради нея, ако го помоли. И въпреки че го пазели в тайна, половината от жените издават, че половинките им са наясно с този „трети човек“ в отношенията им.

И ако вече ви е обзела паника, искаме да ви успокоим: една трета от жените казват, че се съмняват някога да се случи нещо между тях и „любовника им в сянка“. Но несигурността остава, понеже половината анкетирани заявяват, че „никога не казват никога“. За изненада една от шест жени дори се замисля сериозно да съживи романса си с „третия човек“.