1. Овенът е хищен ястреб

Овенът, подобно на хищен ястреб, лесно ще "кълве" този, който се изпречи на пътя му. Представителите на знака не се страхуват от големи цели и преследват "плячката" си, докато тя се изтощи без да им мигне окото

2. Телецът е консервативен пингвин

Телците често имат не особено развито въображение, не умеят да се реят в облаците, защото за тях е по-важно да стоят здраво стъпили на земята. С други думи, с тази птица Телецът съчетава предпазливост и внимание, както и любов към стабилен и премерен живот.

3. Близнаци - ярък папагал

Хората от тази зодия обичат да се показват пред други „птички“. Те привличат вниманието към себе си с остър ум и способност незабавно да овладяват нова информация.

4. Ракът е сладка лястовичка

Докато другите търсят по-добър живот или показват цветното си оперение, Раците упорито строят гнездо. Работата е важна за тях, но семейството е на първо място, така че те мечтаят за голямо и дружелюбно семейство от младостта си.

5. Лъв - самовлюбен паун

Лъвовете, подобно на пауните, обичат да разперят великолепната си и красива опашка, показвайки на другите кой е главният тук. Те страдат от липса на скромност и с удоволствие парадират с предимствата си.

6. Дева - мрънкащ гарван

Твърде често представителите на зодията "гракат" на другите и изглеждат много заплашително. В действителност обаче те, подобно на гарваните, имат завиден ум и добро настроение, но предпочитат да ги скрият зад вреден и досаден характер.