Важно: Колкото по-дълго кисне, толкова по-пикантен става чаят – но преди да се пие, трябва да се остави да поеме поне 5 минути. Към него може да се добави малко лимонов сок, стръкче прясна мента и/или мед в зависимост от вкуса.

3. С кора или без кора?

Много хора придават голямо значение на кората. Според тях в нея се крият най-важните минерали и вещества. Това обаче важи само за съвсем малко сортове плодове и зеленчуци, като например ябълката. При джинджифила, напротив, ценните активни вещества са разпределени равномерно в целия корен. Дали ще бъде обелен или не, преди да се нареже, е все едно от гледна точка на здравословните ползи.

Важно: Въпрос на лично предпочитание е дали чаят от джинджифил ще се приготвя със или без кората. Изборът няма никакво значение за ефекта от здравословната напитка.

Цветелина Велчева