10 тайни на заведенията за бързо хранене, които персоналът няма да ви сподели
Не е препоръчително да сте „ранно пиле“
Ако обичате да бъдете преди всички, не прилагайте тази стратегия в заведенията за бързо хранене. Ще избегнете опашките, но също така ще вкусите и от агресивните химикали, с които служителите почистват всички повърхности всяка сутрин. Остатъци от тях като нищо могат да преминат в храната.
Бързата храна днес е много по-калорична от бързата храна някога
Днес порциите са по-големи и калориите са повече. Например, чийзбургерът съдържа със 75% повече калории от своя предшественик от 80-те. Преди 20 години пържените картофки са били два пъти по-малко калорични. Пицата е увеличила калориите си със 70 процента.
Захарта в млечния шейк надминава дневната норма 2 – 3 пъти
Дневната норма захар е около 30 – 50 грама, а един шейк съдържа около 85 грама.
Всичко е по-вкусно с ръце
Знаете ли защо в заведенията за бързо хранене няма вилици и ножове? Една от причините е, че храненето с ръце доставя повече удоволствие и ни кара да ядем повече.
Автоматите за газирани напитки са изключително мръсни
Кранчетата за газирани напитки в заведенията за бързо хранене се мият много трудно. Представете си колко микроби и плесени се събират там. Захарната среда създава много добри условия за живот и размножаване на всички потенциални обитатели.
Източник: Bright Side