14 причини да консумираме джинджифил
7. Помага при отслабване
Джинджифилът ускорява метаболизма и намалява апетита. Добавете пресен джинджифил към закуската или обяда и добавяйки смлян в напитките. Ако пиете чай с джинджифил 30 минути преди хранене, ще ядете по-малко.
6. Афродизиак
Джинджифилът се споменава в Кама Сутра и според легендите, помага за поддържане на огъня във връзката. Джинджифилът стимулира кръвообращението, повишава равнището на хормоните и повишава чувствителността.
5. За сияйна кожа
Смесете равни количества настърган джинджифил, мед и лимонов сок, за да подмладите кожата и да я накарате да засияе. Дръжте маската на лицето 30 минути.
4. Антитуморен ефект
Някои съставки в джинджифила могат да подобрят устойчивостта ни срещу рака и да облекчат страничните ефекти при химиотерапия.
3. Помага да се отървете от пъпките
Смесете 1 ч. л. смлян джинджифил и 1 ч.л. ябълков оцет. Нанесете върху всяка пъпка, за да премахнете бързо възпалението и зачервяването.
Смесете 1 ч. л. смлян джинджифил, 1 ч.л. мед и малко мляко. Нанесете върху лицето си и оставете за 10-15 минути преди измиване.
2. Нормализира състава на кръвта
Според изследванията редовната консумация на джинджифил може да нормализира нивото на холестерола и кръвната захар. Освен това предотвратява високото кръвно налягане и образуването на кръвни съсиреци. Сварете малко джинджифил с пръчка канела, оставете да изстине и пийте два-три пъти дневно.
1. Стимулира растежа на косата, предотвратява косопада
Джинджифилът стимулира притока на кръв към скалпа, снабдява корените с хранителни вещества и стимулира растежа на косата, като предотвратява косопада.
Маска за укрепване на косата. Комбинирайте настърган джинджифил и масло от жожоба и го масажирайте в косата и скалпа. Измийте се след 30 минути.
Източник: Bright Side