16 храни, които могат да се съхраняват по-дълго, отколкото мислим
Зелен лук + бутилка + фризер
Един прост начин да замразите пролетния лук е да нарежете и да го сложите в пластмасова бутилка. Изсушете малко, преди да сложете в хладилника. Ако направите всичко правилно, можете да го запазите чак до зимата.
Домати + дръжките нагоре
Дръжте неузрелите домати с дръжките надолу в хартиен плик или на един слой в кутия на хладно място, докато узреят. Ако наоколо има плодове, те ще ускорят узряването. Зрелите домати трябва да се съхраняват на стайна температура с дръжките нагоре, за предпочитане без да се докосват.
Риба + лед
Важно услоиве тук е правилната обработка, след като рибата е хваната. Не трябва да я транспортирате в найлонова торба, докато е още жива – това се прави едва когато рибата е убита и са изчистени люспите. Обикновените хладилници не могат да осигурят подходящата температура за да се съхранява рибата прясна, но ако я поставите в кутия с лед, можете да удължите срока ѝ на годност с 2 – 3 дни.
Зеленолистни зеленчуци + вода + найлонова торба
Поставете стъблата в купа с вода и покрийте листата с найлонова торба. След което ги поставете на хладно място.