Яйца

Най-разпространени и достъпни за консумация са кокошите яйца. В тях има големи количества витамини, микроелементи и мастни киселини. Преди да ги подложите на топлинна обработка, е нужно да ги измиете добре. Мийте ги с топла вода (40-45 градуса), за да не проникнат бактерии в тях.

Снимка: Guliver / iStock

Сварени или запечени, яйцата присъстват в безброй рецепти. Специалистите не спират да спорят по колко яйца на седмица или на ден е полезно да се ядат, има и изследвания, които твърдят, че яйцата увеличават лошия холестерол, но за да сте сигурни, попитайте личния си лекар по колко е добре да хапвате или да давате на децата. Някои деца имат алергия към яйчния белтък, затова се презастраховайте.

Вижте още на страниците на Новите родители.