4 пролетни супи - без месо, без мазнина и без забележки
Когато нямате никакво време, а вкъщи ви чакат гладни, не посягайте към телефона, за да поръчате пица или да метнете замразено месо на скарата.
По-мъдрият вариант е да отделите половин час и да приготвите супа - хем домашна храна, хем идеална и за обед, и за вечеря, когато по принцип е добре да се хапва по-леко.
Предлагаме ви няколко свежи супи с никаква или с минимум мазнина, но пък с полезни зеленчуци. Те са вкусни и топли, и студени, просто са без забележки. Ето ги и тях:
С ароматни корени
Необходими продукти: 1 пащърнак, 50 г целина, 1 морков, 1 стрък праз, 2 картофа, 1 твърдо сварено яйце, сол, лимонов сок, магданоз и листа от целина
Приготвяне: Измийте, обелете и нарежете на ситно пащърнака, целината, моркова и ги пуснете в тенджерка с 1 литър вряща вода за 15 минути, след което добавете нарязаните на ситно картофи и праз и отавете още 20-ина минути да ври.
При желание пасирайте, посолете, поръсете със ситно нарязаните листа от целина и магданоз и когато сервирате, поставете отгоре малко от нарязаното варено яйце и овкусете с лимон.
Снимка: Guliver / iStock
Супа от смесени зеленчуци
Необходими продукти: 10-ина шушулки зелен фасул, 2 стръка зелен лук, 1 стрък пресен чесън, 2 моркова, 1 картоф, джоджен, магданоз, лимонов сок, сол.