Барби паста – рецепта за розови спагети
Никой не може да избяга от Барби манията! Наред с облеклото, грима и напитките сега тя зарази и храната. Вместо с песто вече приготвяме пастата си с червено цвекло и фета. Ястието не само напомня оптически на най-гледания филм това лято, но и съдържа редица важни хранителни вещества. Ето какво ви е нужно, за да си направите вкусната розова Барби паста.
Съставки (за 2 порции):
250 g (пълнозърнеста) паста
2 глави червено цвекло
100 g сирене фета (от които се заделя малко за топинга)
1 скилидка чесън
1 глава червен лук
1 супена лъжица зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготовление:
Пастата се сварява както обикновено. Заделят се два черпака от водата, в която са врели. Цвеклото, чесънът и лукът се нарязват на едро. Добавя се натрошеното сирене фета. Всичко се сипва във форма за суфле, подправя се със солта и черния пипер и се залива със зехтина. Пече се 30-40 минути във фурната на 180 градуса. След това сместа се слага в пасатор заедно с водата от пастата. Пасира се, докато се получи хомогенна маса. Пастата се залива със соса и се гарнира с бучки сирене фета. Готово!
Ако предпочитате веган вариант, може да замените фетата с веган сирене или да използвате флейкс от бирена мая.
Ето защо Барби-пастата е толкова здравословна
Барби-пастата засища не само стомаха, но и окото. Дори само с вида си розовото ястие се грижи за добро настроение. Освен това съдържа много полезни вещества. Червеното цвекло е бедно на калории и гъмжи от минерали, сред които калций, фосфор, калий, магнезий и желязо. Зеленчукът е и добър източник на витамин В, витамин С и фолиева киселина. В комбинация с останалите съставки се получава балансирано ястие, което зарежда с много енергия. Причината да изберете пълнозърнеста вместо пшеничена паста е, че ще ви държи по-дълго сити и няма да се отрази пряко върху кръвната захар. Добър апетит!