10 мита за популярни напитки, които е крайно време да забравим
Когато става въпрос за полезността на храни и напитки са налице доста конфликтни мнения. Хората могат да намерят предимства и недостатъци от пиенето на чаша чай – толкова сме зависими от това, което чуваме за хранителните качества на даден продукт.
За да ви помогнат да се ориентирате, от Bright Side са решили да разсеят някои митове за популярни напитки.
Мит –Кока-Кола съдържа много повече захари, отколкото други напитки.
Истина –В Кока-Кола има по-малко от 10% захар. Някои сокове съдържат много повече захар.
Мит – Кока-Кола може да разгради парче месо.
Истината – Не. Става само за мариноване на месо.
Мит – Чай, сварен в чайник, може да престои 24 часа.
Истина – Чаят трябва веднага да бъде консумиран, с времето се появяват отровни химикали.
Мит – Трябва ви вряща вода (при 100 градуса Целзий), за да сварите чай.
Истина – Черният чай може да се свари във вода с температура 90 градуса, а зеления – със 70 градуса.
Мит – В кафето има повече кофеин, отколкото в чая.
Истина – Чаят определено може да съдържа повече кофеин.