18 от най-странните деликатесни ястия, които може да опитате по света
Крокодилско
Определено не е от по-конвенционалните местни ястия. Комбинира вкус на пилешко и рачешко. Яде се в Австралия и Югоизточна Азия.
Биволски тестиси
Панирани и сервирани като бърза храна в американския Запад и Западна Канада.
Казу Марцу
Екстремен вид сирене, приготвено от овче мляко. В него се съдържат живи ларви. Произход - Сардиния.
Тъпоклюна кайра
Тази птица е защитена в някои страни, а в други като Исландия се яде като деликатес.
Отлежали яйца
Китайците ги запазват в специален разтвор в продължение на месеци. Жълтъкът позеленява, а белтъкът става тъмно кафяв. Миризмата пък е доста силна.
Червей Мопане
Доста голям и сочен червей, видът Мопане се приготвя с чили, домати и чесън. Консумира се в Южна Африка.
Пържена гърмяща змия
Ястие, традиционно за югозападните американски щати. Месото се одира от костите и се пържи. Има вкус, сходен с жабешките яйца.
Нсенене
Това е вид скакалец в Уганда, пържи се в собствена мазнина и се сервира с лук.
Месо от кит
Обработено на грил или дори сурово, то се яде в Скандинавските страни и Япония.