Научните съвети за отслабване
Нискомаслените млечни продукти от своя страна съдържат калций, който се свързва с другите мазнини, като създава супообразна субстанция, която не може да бъде абсорбирана. Вместо това тялото ви отделя тази „супа” заедно с повечето мазнини.
Като стана дума за супа, това е може би една от най-добре пазените диетични тайни.
Когато пиете вода заедно с храната, течността лесно се абсорбира, преди храната да бъде усвоена. Това бързо намалява обема на стомаха и ви кара да чуствате глад. Вземете същото количество храна и го пасирайте – тогава течностите много по-бавно се абсорбират. Което значи, че стомахът ви остава пълен по-дълго време и ви кара да се чувствате по-дълго сити.
Бройте калориите.
Изследвания показват, че хората, които водят дневник за приема си на храна имат драстично подобрение в сравнение с тези, които не го правят. Още повече, когато знаете, че кафето е 10 калории, а капучиното – сто, това ви дава възможност да планирате диетата си, че да ядете повече, но да приемате по-малко калории.
Може да изглежда банално, но намаляването на размера на чините може да намали значително приема на храна.
Изследвания показват, че простата промяна на диаметъра на чиниите от 12 инча на 10 може да намали количеството храна, която ядете, до 22 процента. Трудно можем да се откажем от храната пред нас, дори и когато сме сити. Така че колкото по-малко имате в чинията, толкова по-добре.
И накрая – сънят и стресът силно влияят на това колко ядем.
Липсата на сън и силният стрес увеличават апетита, което прави борбата с килограмите по-трудна.