Кои от тези кухненски трикове работят наистина?
Оказва се, че не всички трикове за улесняване на живота в действителност вършат работа и пестят усилия и време.
Представяме ви някои от най-популярните, изпробвани от Bright Side.
1. Разрязване на домати на две
Притиснете доматите плътно между две чинии и разрежете внимателно.
Резултат: Работи! Нужно е само да се уверите, че ножовете са достатъчно дълги и остри.
2. Охлаждане на напитка
Увийте пластмасовата бутилка във влажна хартиена кърпа и поставете във фризера. Ще изстине за секунди.
Резултат: Мит. Бутилката, увита в мокра хартия изсъхва с абсолютно същата скорост, с каквато и неувитата.
3. Разделяне на жълтък от белтък
Чукнете яйцето в чиния, вземете обикновена пластмасова бутилка, като я стиснете леко, за да изкарате въздуха. Доближете гърлото на бутилката до жълтъка и бавно отпуснете бутилката. Жълтъкът веднага влиза в бутилката. След това стиснете бутилката над друг съд и жълтъкът лесно ще изпадне в нея.
Резултат: Работи перфектно! Не изисква никакви специални умения, препоръчваме да го опитате.
4. Чистене на ягоди
За да изчистите ягодите, просто промушете сламка през долнатия им край и зелената листна част се отстранява по-лесно.
Резултат: Работи. Една забележка: използвайте този супер лесен трик за по-дребните ягоди, а за по-едрите разчитайте на добрия стар метод с нож.
5. Рязане на меко сирене или торта
Използвайте конец за зъби, за да разрежете идеално гладки парчета.
Резултат: Работи перфектно. За разлика от ножа конецът не залепва по сиренето и помага да получите хубави тънки парчета. С тортите е малко по-трудно, но с малко практика може да постигнете отличен резултат и равни парчета.
6. Белене на яйце с лъжица
Чукнете широката страна на яйцето върху твърда повърхност, за да счупите черупката и да смачкате въздушния джоб. Плъзнете лъжицата между яйцето и черупката и внимателно отстранете черупката.
Резултат: Не работи. Освен това отнема значително време и усилия. Препоръчваме друг трик: Когато яйцата са готови, изсипете горещата вода и напълнете съда със студена. Затворете капака. Разклатете съда енергично, като държите здраво капака. Накрая просто отмийте счупените черупки от яйцата.
7. Отваряне на буркани с тиксо
Използвайте самозалепваща се ролка, за да отворите лесно затворените стъклени буркани. Залепете тиксото от горната страна на капака. Дръжте буркана с една ръка и дръпнете лентата с другата.
Резултат: Пълен провал. Всъщност идеален начин да изсипете половината от съдържанието на буркана по масата и по себе си. Трик, който работи: използвайте гумени ръкавици.
8. Как да не изкипи водата от тенджерата
Поставете дървена лъжица върху тенджерата – тя ще попреди водата да прекипи.
Резултат: Не е мит. Водата не спира да прекипява, но лъжицата я спира.