Ако имаше световно първенство по емпатия, ясно е кои три зодии щяха да се изкачат на стълбицата на победителите. Защото от 12-те знака на зодиака три са особено състрадателни – и не само че не го крият, но го и демонстрират. Те обичат да влизат в ролята на хоби психолози…

Приятно ли ви е, или не (и усещате ли, или не), ако си имате работа с някоя от следните три зодии, душата ви ще бъде разнищена до най-малките подробности.

1. Телец

Мекосърдечният Телец непрекъснато се тревожи за близките си. Достатъчно е да споделите с него нещо, което да има дори далечна прилика с проблем, този земен знак едва ли не ще ви се натрапи с желанието си да намери решение. Но приятелите на Телците ценят високо това тяхно качество. Родените под този знак са нещо като приемна за всякакъв род проблеми. Те изслушват другия с внимание и съчувствие и му помагат с каквото могат.

2. Рак

Раците са под влиянието на Луната. Това ги дарява с един вид шесто чувство, благодарение на което долавят и най-дълбоко заровените проблеми на себеподобните си. Този воден знак винаги се води от интуицията си. Понякога обаче терапевтичната им помощ е нежелана, което води до неловки ситуации. Раците са познати и с това, че са непоклатими като скала – приятелите им могат да разчитат по всяко време на помощта им.

3. Скорпион

Емпатията не е качеството, за което ще се сетите най-напред, когато става дума за Скорпионите. Това е така, защото този воден знак рядко допуска хората до себе си. Той обича да се прави на потаен, но това не означава, че не разбира, когато негов приятел е в беда. Щом забележи, че близките му се борят с някакъв проблем, Скорпионът веднага застава на тяхна страна (понякога без изобщо да са го молили). Тогава този иначе доста затворен знак проявява грижовната страна на характера си.