От хилядолетия млечните продукти ни предоставят разнообразие от хранителни вещества, които подпомагат както различни аспекти на здравето, така и общото ни благосъстояние. Но понякога имаме доказана нетолерантност или притеснение спрямо някоя от съставките – какво да правим тогава, без да е необходимо да се лишаваме от вкуса на любимата храна? Как да се храним едновременно пълноценно, и без притеснения за произхода и съдържанието на любимите ни продукти?

Без излишни претенции или стриктни забрани, изброяваме няколко от вариантите от широката гама на биологично сертифицираните сирена MMELLOW, които биха могли да насочат всеки от нас по неговия път към пълноценното хранене, в съответствие с нуждите и вкуса ни.

БЕЗ КОНСЕРВАНТИ ИЛИ ФАЛШИВИ СЪСТАВКИ: Козе крем сирене

Направено само от първокласно козе мляко, без добавена извара, сметана, консерванти или други „подобрители“, козето крем сирене MMELLOW е изключително популярно заради нежния му вкус и гладка текстура. То е отличен източник на важни хранителни вещества като калций и витамин D, които играят ключова роля в поддържането на здрави кости и зъби. Освен това, продуктите от козе мляко съдържат по-малко лактоза в сравнение с тези от краве мляко, което ги прави по-лесно смилаеми и подходящи за хора с лактозна непоносимост. Козето крем сирене също така е богато на средноверижни триглицериди (MCTs), които могат да подпомогнат загубата на тегло и да увеличат енергията.

Допълнителна полза на козето крем сирене MMELLOW е неговото минимално количество сол. Освен, че отваря възможности за разнообразни кулинарни интерпретации, това го прави силно популярно при захранването на новородени, или при цялостно ограничаващи солта диети.

ЕСЕНЦИЯ НА ВКУСА И УДОВОЛСТВИЕТО: Гъсто козе крем сирене

Гъстото козе крем сирене MMELLOW – в натурален вариант или с различни подправки – е още по-концентрирано и интензивно като вкус от стандартното козе крем сирене. Високото съдържание на протеини и мазнини, за сметка на ниското ниво на въглехидрати, са полезен отговор на напоследък все по-осъзнатите вреди от бързите захари и съпътстващите ги силни вариации на хормона инсулин в кръвта. По-дългото усещане на ситост съответно подпомага контрола на апетита и теглото.

Гъстото козе сирене също така е добър източник на витамин B12 и рибофлавин, които подпомагат за по-добрата стабилност на нервната система и енергийните нива.

МАКСИМУМ ПРОТЕИН: Грил сирене

Грил сиренето MMELLOW е специално предназначено за готвене и се характеризира със своята способност да запазва структурата си при високи температури. Идеално за скара или печене, то предлага уникалния вкус на сирене, което е било изложено на топлина директно преди консумация. Грил сиренето е богато на протеин и калций. По-конкретно, 22г протеин на 100г продукт се конкурира директно с концентрацията в различни видове чисти меса. Независимо от степента на физическа активност, консумацията на меню богато на протеини е от съществено значение за поддържането на мускулна маса и здрава нервна система.

0% ЛАКТОЗА: Гауда от овче или от козе мляко

Снимка: lisa-skvo / Shutterstock

Класическата гауда е едно от най-известните сирена в света и предлага редица ползи за здравето. Богата на калций, фосфор и витамин K2, гаудата е отличен избор за тези, които искат да поддържат костната си плътност в дългосрочен план. Витамин K2, по-специално, играе ключова роля в насочването на калция към костите и зъбите, предотвратявайки натрупването му в артериите.

Слабо позната полза, специално на гаудата от овче и козе мляко MMELLOW, обаче, е естественото и напълно елиминиране на лактозата от продукта по време на неговата преработка и зреене. Това свойство го прави подходяща алтернатива на други млечни продукти (напр. прясно и кисело мляко, моцарела), които могат да предизвикат здравословни реакции и притеснения в редица съвременни консуматори.

Сирената MMELLOW са 100% български продукти. Намери ни в по-добрите Био магазини, и онлайн на Ebag.bg и Балев Био.

Уеб сайт: https://mmellow.com/bg/ ; FB/IG: @cheeselovers.only