19 храни, полезни за онези части на тялото, които наподобяват
#6. Целина – кости
Целината малко или много прилича на кост. Този зеленчук има за цел укрепването на костната система. Костите се състоят от 23% натрий, който може естествено да се набави чрез целината. Тя също така съдържа и витамин К, витамин А, калий и витамин С. този зеленчук съдържа 1,6 гр. фибри на 100гр.
#7. Сладък картоф – панкреас
Сладкият картоф има поразително сходство с панкреаса, а и е доказано, че спомага за извършване на функциите на панкреаса, като стабилизира нивата на кръвна захар. Сладките картофи балансират и гликемичен индекс при диабетици. Имат високо съдържание на витамин Б6, който проучвания са показали, че потиска растежа на рак на панкреаса!
#8. Гъба – ухо
Една срязана гъба пресъздава точно формата на човешко ухо. Гъбите са чудесен източник на витамин Д, който е от съществено значение за предотвратяване на загуба на слуха.
#9. Джинджифил – стомах
Коренът на джинджифила изглежда подобно на стомаха и е известен, ефикасен и изключително пикантен начин за лечение на храносмилателни проблеми. Въпреки че не е често срещан сред българите, тази силно пикантна съставка се използва в множество рецепти в цял свят. Консумацията на джинджифил предоставя и много лечебни свойства. Ако имате забавена храносмилателна система, то той е чудесното лекарство, тъй като лекува стомашно неразположение и освобождава от излишни газове. Джинджифилът помага и за жлъчната секреция, а тя от своя страна спомага храносмилането. Интересни факти сочат, че ако получите първи признаци на гадене, то просто трябва да изпиете чаша топла вода с джинджифил, и те ще изчезнат или поне ще се облекчат симптома.